TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Neurofeedback bij Gilles de la Tourette

Het syndroom van Gilles de la Tourette (GTS) is een ziektebeeld dat zich voornamelijk kenmerkt door ongecontroleerde spierbewegingen en het maken van geluiden (tics). GTS wordt gezien als een genetisch bepaalde afwijking die gekenmerkt wordt door een gebrek aan inhibitie (vertragen of verhinderen van reacties). Neurofeedback kan de tics verminderen of zelfs helemaal doen verdwijnen.

Neurofeedback training bij GTS

Door middel van een QEEG is inzichtelijk te maken of u of uw kind hersenactiviteit vertoont die passend is bij Gilles de la Tourette. De training richt zich vervolgens op de specifieke gebieden die uit balans zijn. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat het brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren. Lichaam en geest zullen weer tot rust komen.

Resultaten Neurofeedback

Neurofeedback geeft zeer goede resultaten bij het trainen van mensen met Gilles de la Tourette. De tics zullen afnemen, of zelfs geheel verdwijnen. Over het algemeen geldt de regel dat des te jonger een persoon is, des te beter de tics zijn te verhelpen met behulp van neurofeedback. In sommige gevallen is het nodig om enige tijd na het beëindigen van de behandeling, enkele trainingen extra in te zetten. Dit om eventueel terugkerende tics verder te verminderen.

Indien medicatie gebruikt wordt kan deze mogelijk, in overleg met de huisarts, afgebouwd worden. De negatieve bijwerkingen van de medicatie zullen dan tevens afnemen.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer over neurofeedback bij Gilles de la Tourette

Wilt u meer informatie over wat neurofeedback bij Gilles de la Tourette (GTS) kan betekenen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.