TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

NEUROFEEDBACK BIJ PDD-NOS

PDD-NOS is een restgroep voor ontwikkelingsstoornissen. De kenmerken van PDD-NOS lopen daardoor behoorlijk uiteen en zijn bij iedereen verschillend. De neurofeedback behandeling zal dus cliënt specifiek worden aangepast. Doordat de kenmerken van PDD-NOS zich uitten op verschillende manieren is het van belang om te achterhalen waar en wat precies de klachten zijn. Op deze manier wordt er een afgestemde training opgezet dat precies aansluit op uw situatie.

NEUROFEEDBACK TRAINING

Door middel van een QEEG is inzichtelijk te maken of u of uw kind hersenactiviteit vertoont die passend is bij de verschillende vormen van PDD-NOS. De training richt zich vervolgens op de specifieke gebieden die uit balans zijn. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat het brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren. De behandeling zal zich in eerste aanleg richten op het verminderen van angst, stress en het geven van stabiliteit. Vervolgens wordt cliënt specifiek gekeken wat haalbare doelen zijn van de behandeling. De resultaten die ervaren worden zijn:

  • Meer rust en ontspanning
  • Beter om kunnen gaan met stressvolle situaties
  • Meer zelfvertrouwen
  • Verbetering concentratie
  • Verbetering in de sociale vaardigheden ervaren

PDD-NOS BEHANDELEN ZONDER MEDICATIE

De behandelmethode van neurofeedback werkt zonder medicatie. Vaak worden medicijnen ingezet om de klachten van PDD-NOS te bestrijden, maar de oorzaak wordt niet aangepakt. Neurofeedback focust zich op de oorzaak en werkt dus net andersom. Wanneer de oorzaak wordt aangepakt verdwijnen de klachten ook. Indien medicatie gebruikt wordt, kan deze in de meeste gevallen, in overleg met de huisarts, afgebouwd worden.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer weten over Neurofeedback bij PDD-NOS

Wilt u weten wat neurofeedback bij PDD-NOS kan betekenen? Wij vertellen u er graag alles over. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.