TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Peak performance

Het leven is aan een steeds hoger tempo onderhevig. De wereld wordt steeds dynamischer. Flexibiliteit is geen pre meer, maar een must. Hoe kunt u flexibeler functioneren en optimaal presteren? Bij dit vraagstuk biedt de Breinkliniek uitkomst.

Prestatieverbetering hersenactiviteit neurofeedback

De flexibiliteit en prestatiegerichtheid kent zijn oorsprong in het brein. Een flexibel en effectief functionerend brein resulteert in flexibele en optimaal presterende personen. Het brein kan bewust dan wel onbewust minder flexibel worden en minder efficiënt gaan functioneren in de loop der jaren. Wetende dat onze hersenactiviteit voor 10 procent bewust is en 90 procent onbewust, blijkt dat men verrassend weinig invloed kan uitoefenen op het presteren van het eigen brein. Prestatieverbeteringsmethodes spelen van origine in op het bijsturen van onszelf vanuit het bewuste. Er was simpelweg geen toegang tot ons onbewuste. De Breinkliniek beschikt over behandelmethodes specifiek gericht op prestatieverbetering vanuit het onbewuste, de overige 90 procent.

Voor optimale prestaties moet uw hersenactiviteit binnen bepaalde bandbreedtes vallen, net zoals uw hartslag en bloeddruk. Middels computergestuurde trainingen wordt de flexibiliteit en efficiëntie van het brein verbeterd. U kijkt naar een film waarbij het beeld op zwart gaat zodra uw hersenactiviteit buiten de gestelde bandbreedtes valt. Uw onbewuste wil de film zien en de hersengolven zullen zich automatisch willen aanpassen. Na een aantal sessies is het brein geconditioneerd. Net als bij conditionering is dit blijvend, fietsen verleer je ook nooit meer. Lichaam en geest komen meer met elkaar in balans. U zal minder stress ervaren, flexibeler, energieker en uitgebalanceerd zijn. De prestaties zullen verbeteren.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer weten over Neurofeedback

Wilt u meer weten over neurofeedback behandelingen? Wij vertellen u er graag alles over. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066