TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Verslaving

Neurofeedback is inzetbaar bij het oplossen van verslavingsproblematiek. Binnen een verslaving kan er spraken zijn van een psychische en/of lichamelijke verslaving. Bij lichamelijke verslaving is het lichaam dusdanig gewend geraakt aan de stof die intensief gebruikt wordt, dat het zich daarop aangepast heeft. De psychische verslaving zit hem in het feit dat de gedachte aan de behoefte van het middel overheersend zijn en/of de persoon zelf denkt niet meer zonder het middel te kunnen. Deze gedachten kunnen dusdanig overheersend zijn dat alle gedachten draaien om het gebruik en verkrijgen van de stof.

Personen die verslaafd zijn zoeken vaak verlichting voor stress, onzekerheid of lichamelijke ongemakken. Neurofeedback is het beste in te zetten wanneer iemand geen gebruik meer maakt van het middel. Het is aan te raden eerst lichamelijk en geestelijk af te kicken met de benodigde hulp van gespecialiseerde zorginstanties.

Door middel van een QEEG is inzichtelijk te maken of u hersenactiviteit vertoont die passend is bij een psychische verslavingsproblematiek. De training richt zich vervolgens op de specifieke gebieden die uit balans zijn. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat het brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren. Lichaam en geest zullen weer tot rust komen. Psychische klachten zullen afnemen en de psychische verslaving zal gemakkelijker los gelaten kunnen worden.

Indien medicatie gebruikt wordt, kan deze in de meeste gevallen, in overleg met de huisarts, afgebouwd worden.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer weten over Neurofeedback bij verslaving

Wilt u weten wat neurofeedback bij verslaving kan betekenen? Wij vertellen u er graag alles over. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066