TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Neurofeedback bij chronische vermoeidheid

Neurofeedback is een effectieve behandelmethode bij het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Het hoofdkenmerk van CVS is inspanningsintolerantie. Daarnaast gaat chronische vermoeidheid vaak gepaard met secundaire symptomen als concentratiestoornissen, slaapstoornis, chronische pijn, hoofdpijn, depressie en cognitieve problemen.

Neurofeedback laat de hersenen uitgebalanceerd functioneren en verbetert het afweersysteem, hierdoor krijgt u meer energie. Daarnaast zullen de secundaire symptomen sterk verbeteren of zelfs verdwijnen.

Neurofeedback training bij CVS

Door middel van een QEEG is inzichtelijk te maken of u hersenactiviteit vertoont die passend is bij het chronisch vermoeidheidssyndroom CVS. De training richt zich vervolgens op de specifieke gebieden die uit balans zijn. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat uw brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren. Lichaam en geest zullen weer tot rust komen.

Resultaten Neurofeedback

De resultaten van de neurofeedback behandeling, die worden ervaren door cliënten met CVS zijn:

  • Beter slapen
  • Pijn neemt af
  • Energie neemt toe
  • Verbetering van het afweersysteem

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer informatie

Wilt u meer weten over neurofeedback bij chronische vermoeidheid? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.