Teruggebeld worden?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!


Let op, i.v.m. de vakantieperiode kan het langer duren voordat u teruggebeld wordt.

De voordelen van Neurofeedback bij De Breinkliniek

  • Nieuwste behandelmethode
  • Tot 50% minder behandelingen nodig
  • Persoonlijke begeleiding
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Geen bijwerkingen
  • Blijvend resultaat
  • Pijnloos en veilig
  • Zonder medicatie

Neurofeedback voor kinderen

Heeft uw kind last van slaapproblemen, overmatige (dwangmatige) controle, informatieverwerkings- en concentratieproblemen, ADHD, ADD, Autisme of Dyslexie? Dan kan Neurofeedback de oplossing zijn.

Neurofeedback is een behandelmethode welke zich richt op het aanpakken van de oorzaak in plaats van het bestrijden van de symptomen. Het is uiterst effectief bij kinderen. De behandelbare klachten zijn uiteenlopend van lichamelijke tot psychische klachten tot beter presteren. Bijkomend voordeel is dat neurofeedback door kinderen als leuk wordt ervaren. Ze mogen namelijk kijken naar een tekenfilm die ze zelf uitkiezen. Neurofeedback gebruikt geen medicatie en traint het brein op een fijne manier waardoor de hersenactiviteit weer in balans komt.

De neurofeedback behandeling bij kinderen

Neurofeedback voor kinderen kent nagenoeg geen verschillen met de training voor volwassenen. Uiteraard is de omgang met kinderen anders, maar de neurofeedback behandeling is gelijk.

De training voor kinderen vindt plaats middels het kijken naar een tekenfilm. Door een zogenaamd EEG-capje, worden de hersengolven in kaart gebracht. Bij klachten wijken de hersengolven af van de standaard norm. De tekenfilm speelt af wanneer er een juist hersengolven patroon wordt geproduceerd en gaat uit wanneer dit niet het geval is. Het brein van uw kind wil de film graag kijken en wordt op deze manier getriggerd om de gewenste hersengolven te produceren. Op deze manier wordt het brein van uw zoon of dochter weer in balans getraind. Neurofeedback kan gezien worden als een soort fysiotherapie voor het brein.

Wij nemen de tijd voor uw kind. In het begin weten kinderen vaak nog niet wat hen te wachten staat en kunnen ze het spannend of eng vinden. We zullen direct vanaf de start uw zoon of dochter zoveel mogelijk erbij betrekken en uitleg geven wat we doen. Na de eerste training zal uw kind snel doorhebben dat neurofeedback een leuke vorm van therapie is. En dat neurofeedback voor kinderen leuker is dan elke andere vorm van therapie.

Waarom Neurofeedback effectief is bij kinderen

Het brein van kinderen is volop in ontwikkeling. Het past zich continu aan, niet alleen aan de omgeving maar ook aan de opgedane ervaringen. Een verstoring van het brein kan in dit stadia verstrekkende gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling. Zo kunnen de hersengolven verder uit balans raken, waardoor de informatieverwerking van het brein ontregeld kan raken. Dit is echter niet met het blote oog waar te nemen. De klachten die eruit voortkomen mogelijk wel. Zo kunnen kinderen problemen in de sociale omgang, concentratie- of aandachtsproblemen of leerproblemen ondervinden.

Neurofeedback voor kinderen in plaats van medicijnen

Het grote voordeel van neurofeedback is dat er geen medicatie wordt gebruikt, maar dat de oorzaak wordt aangepakt in plaats van enkel de symptomen te bestrijden. Naast dat de effecten van medicatie na twee jaar gebruik afnemen, kunnen ze verschillende bijwerkingen zoals angst, misselijkheid en slaapproblemen veroorzaken. Neurofeedback heeft geen bijwerkingen, het verhelpt ze juist. Ook zijn de effecten van neurofeedback blijvend, het verhelpt de klachten waarna er geen behandelingen meer nodig zijn.

Bent u benieuwd hoe en of neurofeedback uw kind kan helpen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.