TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Slaapstoornis

Neurofeedback is een zeer geschikte therapie om slaapstoornissen en slaapproblemen te behandelen. Een slaapstoornis kan op verschillende manieren tot uiting komen. Er kunnen problemen zijn met het inslapen, onvoldoende diep slapen, te vroeg wakker worden, vermoeid wakker worden enz. Slaapproblemen interfereren met emotionele en geestelijke functies, wegens hun interferentie met de remslaap (slow wave sleep) welke door de laag frequente hersengolven ontstaat. Op basis hiervan is neurofeedback uitstekend toepasbaar bij alle vormen van slaapproblematiek. Dit geldt tevens voor slaapproblemen die voort komen uit andere stoornissen, zoals chronische pijn, angst, PTSS, ADHD enz.

Neurofeedback training bij slaapstoornis

Door middel van een QEEG is inzichtelijk te maken of u of uw kind hersenactiviteit vertoont die passend is bij slaapproblematiek. De training richt zich vervolgens op de specifieke gebieden die uit balans zijn. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat het brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren. Lichaam en geest zullen weer tot rust komen.

De resultaten van Neurofeedback

Middels neurofeedback wordt de fysiologische alertheid en waakzaamheid van uw brein verbeterd. Het brein wordt rustiger, waardoor de nachtrust aanzienlijk verbetert. De slaapregulatie verbetert en de slaapproblemen zullen verdwijnen. Problemen als slaapwandelen, bedplassen, nachtmerries en tanden knarsen tijdens de slaap zullen eveneens verminderen.

Indien (slaap)medicatie gebruikt wordt kan deze mogelijk, in overleg met de huisarts, afgebouwd worden. De negatieve bijwerkingen van de medicatie zullen dan tevens afnemen.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer weten over Neurofeedback bij slaapstoornis

Wilt u weten wat neurofeedback bij slaapstoornis kan betekenen? Wij vertellen u er graag alles over. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066