TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Neurofeedback en medicatie

Ieder brein produceert hersengolven. De hersengolven zijn onlosmakelijk verbonden met de beter bekende neurotransmitters, zoals dopamine, adrenaline en serotonine. De neurotransmitter is als het ware de chemische component van de hersengolf. Dit verklaart dat een disbalans in de neurotransmitters/hersengolven kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten.

Medicijnen die ingezet worden bij deze klachten bevatten vaak neurotransmitter in chemische vorm. De reguleringsprocessen van de neurotransmitters staan niet op zich, de neurotransmitters houden elkaar als het ware in balans. Dit verklaart waarom het zo lastig is om met medicatie een goed resultaat te krijgen. Vrijwel alle medicatie die ingezet wordt bij psychische klachten beïnvloeden de neurotransmitters. Er wordt dus een nieuwe verhouding in de neurotransmitters aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de inzet van psychische medicatie veel bijwerkingen heeft en op langere termijn schadelijk kan zijn.

Met neurofeedback worden de hersengolven weer in de juiste balans getraind en zal het proces van neurotransmitters beter uitgebalanceerd raken. Dit verklaart waarom medicatie overbodig kan raken na het toepassen van neurofeedback.