TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

NLD

Een non verbale leerstoornissen (NLD) levert voornamelijk problemen op in de non-verbale communicatie. Het gebied in de hersenen dat verantwoordelijk is voor de non-verbale communicatie bevindt zich in de rechter hersenhelft.

Door middel van een QEEG is inzichtelijk te maken of u of uw kind hersenactiviteit vertoont die passend is bij NLD. De neurofeedback behandeling bij NLD richt zich op de rechter hersenhelft. De rechter hersenhelft wordt gestimuleerd en de communicatie tussen de linker en rechter hersenhelft wordt verbeterd. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat het brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren. De resultaten van de neurofeedback behandeling zullen duidelijk merkbaar zijn. Resultaten die u mag verwachten zijn:

  • Meer open staan in sociale situaties
  • Gemakkelijker sociale contacten aangaan
  • Betere schoolprestaties
  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder snel moe zijn
  • Vrolijker

Indien medicatie gebruikt wordt, kan deze in de meeste gevallen, in overleg met de huisarts, afgebouwd worden.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer over neurofeedback bij NLD

Wilt u meer weten over neurofeedback bij NLD? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.