TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Overspannen

Overspannenheid is een fenomeen dat veel onduidelijkheid met zich mee brengt en door iedereen anders ervaren kan worden. Wanneer het je overkomt ervaar je vaak vage klachten, hierbij kan gedacht worden aan drukte in het hoofd, emotionele uitbarstingen, onrustig voelen of slecht slapen. Het is vaak lastig bij deze klachten een oorzaak te noemen. In werkelijkheid is de oorzaak er in de loop van de jaren ongemerkt ingeslopen. Dit komt omdat de oorzaak te vinden is in onze onbewuste hersenactiviteit.

Onze hersenactiviteit bestaat voor 10% uit bewuste hersenactiviteit en 90% uit onbewuste hersenactiviteit. Gezondheidsbehandelingen voor overspannenheid zijn van origine uitsluitend gericht op onze bewuste (10%) hersenactiviteit. De oorsprong van overspannen klachten liggen echter in ons onbewuste. Als we ons er bewust van waren dan lieten we het immers niet zo ver komen. De toegang tot ons onbewuste hebben we niet waardoor een enorme blinde vlek wordt gecreëerd en we niet in de gaten hebben dat we overspannen raken. De Breinkliniek geeft nu wel toegang tot deze onbekende wereld en maakt de onbewuste 90% van je hersenactiviteit zichtbaar.

re-integratie hersenactiviteit neurofeedback

Overspannenheid aantonen

Door het maken van een QEEG is te zien of de hersenen te hard moeten werken, oftewel het activiteitenpatroon van de hersenfuncties te hoog is. Zelfs in een rustfase gaat deze overactiviteit van de hersenfuncties door. Deze overactiviteit jaagt het sympathische zenuwstelsel aan, waardoor je fysieke onrust kunt ervaren. In zijn meest extreme vorm uit dit zich als paniek. In het QEEG is de overactiviteit en het aanjagen van het sympathische zenuwstelsel zichtbaar, zelfs voordat klachten worden ervaren.

Neurofeedback training bij overspannenheid

Na het vaststellen van de probleemgebieden in het brein, wordt de hersenactiviteit weer in balans getraind middels een computergestuurde training. De overactiviteit wordt geremd en lichaam en geest krijgen weer kans om tot rust te komen. Tevens zal er weer een gezonde balans ontstaan in het autonome zenuwstelsel. Kortom er ontstaat een neurofysiologische evenwicht, met tot gevolg:

  • Het slapen zal beter worden
  • Je kunt je weer ontspannen
  • Je krijgt meer energie
  • Je raakt emotioneel weer in balans
  • Je houding ten opzichte van jezelf en de buitenwereld zal verbeteren.

In plaats van overleven ga je weer leven.

Indien medicatie gebruikt wordt kan deze mogelijk, in overleg met de huisarts, afgebouwd worden. De negatieve bijwerkingen van de medicatie zullen dan tevens afnemen.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer over neurofeedback bij Overspannenheid

Wilt u meer weten over neurofeedback bij Overspannenheid? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.