TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Whiplash/hersenschudding

De klachten die gepaard gaan met een whiplash en/of hersenschudding zijn o.a: hoofdpijn, duizeligheid, energieverlies, slaapproblematiek, stemmingswisselingen, depressie, chronische pijn, concentratiestoornis, angst, dyslexie, geïrriteerdheid, visuele problematiek. Deze klachten kunnen soms tot wel maanden na het ongeval optreden. Wanneer deze klachten voor het ongeval reeds bestonden kunnen zij eveneens door toedoen van het ongeval toenemen.

Neurofeedback is uitstekend toe te passen op al de boven genoemde symptomen. Bij een whiplash of een hersenschudding kunnen door de impact van het ongeval enkele specifieke hersenstructuren uit balans geslagen zijn. De communicatie tussen de hersengebieden in het brein raakt verstoord, doordat het oude patroon (de geheugensporen) verbroken zijn. Middels neurofeedback worden deze patronen weer hersteld.

Door middel van een QEEG is inzichtelijk te maken of u hersenactiviteit vertoont die passend is bij een hersentrauma. De training richt zich vervolgens op de specifieke gebieden die uit balans zijn. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat het brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren.

Indien medicatie gebruikt wordt kan deze mogelijk, in overleg met de huisarts, afgebouwd worden. De negatieve bijwerkingen van de medicatie zullen dan tevens afnemen.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer weten over Neurofeedback bij whiplash/hersenschudding

Wilt u weten wat neurofeedback bij whiplash/hersenschudding kan betekenen? Wij vertellen u er graag alles over. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066