Onze Neurofeedback specialisten

De Breinkliniek werkt met een team van specialisten, die elk hun eigen expertise hebben. Door het bundelen van onze krachten, hebben we een brede deskundige kennis op het gebied van neurofeedback.

Luuk

Luuk

Gezondheidswetenschapper en Neurofeedback Specialist

Aan de Erasmus universiteit in Rotterdam heb ik gezondheidswetenschappen gestudeerd. Na mijn studie kwam ik in het bedrijfsleven terecht. Nadat ik al jaren te veel druk op mezelf had gelegd, liep ik tegen forse angst- en paniekproblematiek aan. Alle randklachten die daarbij horen (slaapproblemen, depressie, overspannen, overgevoelig, burn-out) zijn voorbijgekomen. Na heel veel verschillende trajecten, medicatie en alternatieve interventies kwam Neurofeedback op mijn pad, wat ervoor zorgde dat mijn herstel zich eindelijk inzette. Na werkervaring en opleidingen te hebben opgedaan in het vakgebied, ben ik in 2015 gestart met mijn eigen praktijk, De Breinkliniek.

Renske

Renske

Laborant Klinisch Neurofysiologe en Neurofeedback Specialist

Hoe ga je verder als je binnen de ‘norm’ zou moeten kunnen leven en dat gewoon weg niet lukt. Met deze vraag werd Renske tijdens haar werk in het ziekenhuis als laborant klinische neurofysiologie vaak geconfronteerd. Ze maakte tal van EEG’s bij patiënten maar dat bleef bij analyseren. Als neurofeedbacktherapeut is het EEG zowel een analyse als een hulpmiddel zodat je eigenlijk gelijk verder kunt gaan. Haar rust en inlevingsvermogen tijdens de sessies bieden een warme ondersteuning en zo komt laborant (meten) en therapeut (weten en voelen) mooi bij elkaar.

Merel

Merel

Psychologe en Neurofeedback Specialist

Merel Bouwman heeft een open en luisterende houding en is als psycholoog werkzaam geweest in de geriatrie en organisatie psychologie. Haar ervaringen en werkzaamheden in de culturele sector, sport, reizen en vrijwilligerswerk heeft haar ook bevestigd dat het begrijpen van de context waarin je leeft en de gedachten en overtuigingen die je hebt over jezelf en omgeving, de weg is naar zelfontwikkeling en geluk. Het brein is daar een groot deelnemer van en is dus onlosmakelijk verbonden met het welbevinden. Neurofeedback is dan ook een belangrijke manier om inzicht te krijgen in je brein en geeft volgens haar meer richting in behandeling.

Britt

Britt

Administratie en Neurofeedback Specialist

Na een zware overspannenheid (tegen burn-out aan) en hersenletsel ben ik in aanraking gekomen met neurofeedback en de Breinkliniek. De therapie bracht mij ontzettend veel en wilde graag meer ervan weten. Een gedegen opleiding is er (nog) niet, dus na een jaar scholing bij Luuk, ben ik vanaf januari 2018 mede eigenaar van en fulltime werkzaam binnen de Breinkliniek. Naast als therapeut te werken ben ik ook verantwoordelijk voor alle randzaken binnen het bedrijf (boekhouding, marketing, contactverzoeken, telefoon et cetera).

Melissa

Melissa

Neurofeedback Specialist

Ik ben werkzaam geweest als re-integratiemedewerker en dat heeft mij geleerd dat jezelf op nummer één zetten en doen waar jij je goed bij voelt, belangrijk is om gelukkig te zijn. Het bewust zijn van gewoonten en gedachten kunnen helpen om beter om te gaan met bepaalde situaties. Ik geloof erin dat een positieve mindset echt een verschil maken. Zelf ben ik in aanraking gekomen met neurofeedback na een moeilijke periode. Neurofeedback heeft mij veel geholpen. Je brein kan zich blijven ontwikkelen en neurofeedback is naar mijn mening een methode die hierin kan bijdragen. Ik vind het fijn om mensen hierbij te begeleiden. In mijn begeleiding bied ik een luisterend oor, ben ik optimistisch, empathisch, oprecht en heb ik een open houding.

Lisa

Lisa

Sport- en Bewegingsagoge en Neurofeedback Specialist

Gezondheid is altijd al mijn ding geweest en dan vooral het helpen van mensen met hun gezondheid, ik bekommer me graag om iemand en ben erg zorgzaam. Vanuit mijn thuissituatie weet ik wat een brein dat niet in balans is met iemand kan doen en ook met het gezin en de omgeving waarin diegene zich bevindt. Voor iedereen, jong of oud, is het erg van belang dat men zich fijn voelt en als dit even niet zo is, dat dit snel weer terug komt. Plezier in het leven vind ik heel belangrijk, dit zit al in kleine dagelijkse dingen. Tijdens het begeleiden, luister ik graag naar iemand om zo samen te ontdekken wat nodig is om de levensvreugde te verbeteren of terug te brengen. Geen zin in of energie voor diepgaande gesprekken? Koetjes en kalfjes zijn ook oké, als ik in mijn begeleiding maar positief kan bijdragen aan hoe iemand zich voelt. En hoe fijn is het, als Neurofeedback daar ook nog aan mee helpt!

Marjolein

Marjolein

Filosofisch Coach & Neurofeedback Therapeut

Gefascineerd door mensen, houd van alles wat met psychologie en filosofie te maken heeft en van lezen, muziek en kunst, schilderen, mode en design, dichten, wandelen en natuur.

Heb een holistische kijk op de mens in zijn of haar omgeving: de mens die deel uitmaakt van een maatschappij, sociale cohesie, met een culturele achtergrond, maar ook een individu waar herinneringen, genen en ervaringen bepalen wie je bent, hoe je denkt en handelt, waarvan elke gedachte is belichaamd, de mens als embodied mind.

Werken als NFB therapeut geeft een zichtbaar inzicht in het brein door de metingen, analyse en trainingen en kan een grote bijdrage leveren aan het herstellingsproces, cognitieve verandering of uiteindelijk anders handelen,
Naast de NFB help ik je onderzoeken naar wat er ter grondslag ligt aan je klachten, door vragen, luisteren, meedenken en uitpluizen, maar ook voelen en raken, verhelderen en verdiepen en soms alleen trainen.

Ik ken de kracht van het denken en het woord, maar ook de beperkingen, daarom is het een mooie combinatie met nfb.

Marja

Marja

Telefoniste / administratie

Met 40 jaar administratieve ervaring in diverse sectoren, ben ik op 1 maart 2022 gestart als administratieve kracht bij De Breinkliniek.

Onze verhuizing naar Alphen (gld) viel precies samen met de oproep voor administratieve ondersteuning van De Breinkliniek en nu werk ik met heel veel plezier binnen een klein en warm team van therapeuten, die hun vak verstaan en die echt mooi werk doen.

Iedere ochtend, van maandag tot en met donderdag, houd ik mij bezig met de administratie, contactverzoeken, de planning en het aannemen van de telefoon. Een afwisselende baan in een warme omgeving, wat wil een mens nog meer?

Antje

Antje

Neurofeedback Specialist (foto volgt binnenkort)