Onze Neurofeedback specialisten

De Breinkliniek werkt met een team van specialisten, die elk hun eigen expertise hebben. Door het bundelen van onze krachten, hebben we een brede deskundige kennis op het gebied van neurofeedback.

Luuk

Luuk

Gezondheidswetenschapper en Neurofeedback Specialist

Aan de Erasmus universiteit in Rotterdam heb ik gezondheidswetenschappen gestudeerd. Na mijn studie kwam ik in het bedrijfsleven terecht. Nadat ik al jaren te veel druk op mezelf had gelegd, liep ik tegen forse angst- en paniekproblematiek aan. Alle randklachten die daarbij horen (slaapproblemen, depressie, overspannen, overgevoelig, burn-out) zijn voorbijgekomen. Na heel veel verschillende trajecten, medicatie en alternatieve interventies kwam Neurofeedback op mijn pad, wat ervoor zorgde dat mijn herstel zich eindelijk inzette. Na werkervaring en opleidingen te hebben opgedaan in het vakgebied, ben ik in 2015 gestart met mijn eigen praktijk, De Breinkliniek.

Hans

Hans

Coach en Neurofeedback Specialist

Hans studeerde Engelse taal -en letterkunde aan de VU in Amsterdam om daarna ruim 30 jaar in allerlei functies in het middelbaar onderwijs werkzaam te zijn. In 1997 werd hij getroffen door een ernstige burnout. In die periode was het fenomeen burnout nog vrij onbekend. Hij werd uitvoerig neurologisch onderzocht. Maar met de kennis van toen kon geen neurologische verklaring gegeven worden.

Hans is een specialist op het gebied van burnout en geeft zijn cliënten inzicht in mogelijke oorzaken c.q. persoonlijkheidskenmerken en de neurologische gevolgen die uiteindelijk leiden tot een burnout. Met de ‘’harde’’ gegevens van het qEEG en de ‘’zachte’’ aanpak van het coachingstraject begeleidt hij cliënten op hun weg naar herstel.

Renske

Renske

Laborant Klinisch Neurofysiologe en Neurofeedback Specialist

Hoe ga je verder als je binnen de ‘norm’ zou moeten kunnen leven en dat gewoon weg niet lukt. Met deze vraag werd Renske tijdens haar werk in het ziekenhuis als laborant klinische neurofysiologie vaak geconfronteerd. Ze maakte tal van EEG’s bij patiënten maar dat bleef bij analyseren. Als neurofeedbacktherapeut is het EEG zowel een analyse als een hulpmiddel zodat je eigenlijk gelijk verder kunt gaan. Haar rust en inlevingsvermogen tijdens de sessies bieden een warme ondersteuning en zo komt laborant (meten) en therapeut (weten en voelen) mooi bij elkaar.

Merel

Merel

Psychologe en Neurofeedback Specialist

Merel Bouwman heeft een open en luisterende houding en is als psycholoog werkzaam geweest in de geriatrie en organisatie psychologie. Haar ervaringen en werkzaamheden in de culturele sector, sport, reizen en vrijwilligerswerk heeft haar ook bevestigd dat het begrijpen van de context waarin je leeft en de gedachten en overtuigingen die je hebt over jezelf en omgeving, de weg is naar zelfontwikkeling en geluk. Het brein is daar een groot deelnemer van en is dus onlosmakelijk verbonden met het welbevinden. Neurofeedback is dan ook een belangrijke manier om inzicht te krijgen in je brein en geeft volgens haar meer richting in behandeling.

Britt

Britt

Administratie en Neurofeedback Specialist

Na een zware overspannenheid (tegen burn-out aan) en hersenletsel ben ik in aanraking gekomen met neurofeedback en de Breinkliniek. De therapie bracht mij ontzettend veel en wilde graag meer ervan weten. Een gedegen opleiding is er (nog) niet, dus na een jaar scholing bij Luuk, ben ik vanaf januari 2018 mede eigenaar van en fulltime werkzaam binnen de Breinkliniek. Naast als therapeut te werken ben ik ook verantwoordelijk voor alle randzaken binnen het bedrijf (boekhouding, marketing, contactverzoeken, telefoon et cetera).