TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Neurofeedback en concentratieproblemen

Concentratieproblemen of informatieverwerkingsproblemen bij volwassenen en kinderen kunnen restverschijnselen zijn na een gebeurtenis in het leven. U merkt dat uw cognitieve vaardigheden of geheugen te kort schiet in vergelijking met uw vaardigheden voor het voorval. Concentratieproblemen en informatieverwerkingsproblemen kunnen er ook langzaam ingeslopen zijn, of er altijd al zijn geweest. In dit geval is het moeilijker te bepalen of uw cognitieve prestaties of geheugenproblematiek slecht zijn. Het is vaak moeilijk te bepalen of u of uw kind onder de maat presteert op dit gebied.

Concentratieproblemen aantonen

De Breinkliniek kan duidelijkheid verschaffen als u vermoedt dat u of uw kind last heeft van concentratie- of informatieverwerkingsproblemen. Middels een QEEG meting wordt inzichtelijk gemaakt hoe het brein presteert. Dit wordt gebaseerd op de activiteit van het brein en de verbindingen tussen de verschillende gebieden van het brein. Dit maakt het voor u duidelijk of er een concentratie- en/of informatieverwerkingsprobleem is en wat de oorzaak daarvan is.

Hoe werkt neurofeedback bij concentratieproblemen

Middels neurofeedback worden de specifieke gebieden die niet voldoende functioneren in het brein weer in balans getraind en verbindingen worden hersteld. Het probleem wordt daardoor bij de bron aangepakt, zodat het brein in zijn geheel weer uitgebalanceerd kan functioneren.

Resultaten neurofeedback training

Kinderen en volwassenen die een neurofeedback training hebben gevolgd voor hun concentratie- of informatieverwerkingsprobleem, ervaren na afloop een:

  • Betere concentratie
  • Snellere informatieverwerking
  • Verbetering van het korte termijn en lange termijn geheugen

U of uw kind zal minder tijd en energie nodig hebben voor cognitieve taken, dankzij neurofeedback. Met een blijvend resultaat!

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer informatie

Wilt u weten wat neurofeedback bij concentratie en informatieverwerking kan betekenen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.