TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Neurofeedback bij dyslexie

Dyslexie is een stoornis die gekenmerkt wordt door ernstige problemen met het kunnen lezen van woorden. Ongeveer 3,6% van de Nederlanders heeft last van dyslexie. Neurofeedback een veilige en prettige methode om van de dyslexie klachten af te komen, zonder bijwerkingen.

Dyslexie aantonen

De oorzaak van dyslexie bevindt zich in de hersenen. In de meeste gevallen zijn de hersenen onvoldoende in staat om visuele of auditieve informatie te verwerken. De afwijkingen in de hersenactiviteit zijn bij dyslexie doorgaans linksachter in de hersenen te vinden. Daar is dan te veel trage hersenactiviteit waar te nemen. Een te hoge hersenactiviteit in het rechter deel van de hersenen komt minder vaak voor.

Neurofeedback toont de oorzaak van dyslexie aan in de hersengebieden

Neurofeedback training

Middels neurofeedback wordt de hersenactiviteit van de gebieden die gebruikt worden bij taalverwerking in balans getraind. Dit wil zeggen dat de te hoge hersenactiviteit wordt verlaagd, waardoor het brein en dus ook de gebieden die de taalverwerking verzorgen effectiever kunnen functioneren. Op deze wijze wordt gericht op de probleemgebieden getraind, waardoor de hersenfuncties effectiever worden in de taalverwerking.

Dankzij Neurofeedback zal begrijpend lezen beter gaan, wat merkbaar zal zijn bij de schoolprestaties!

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer info over Neurofeedback bij dyslexie

Wilt u meer informatie over wat neurofeedback bij dyslexie kan betekenen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.