TERUGGEBELD WORDEN?

Vul uw telefoonnummer in.
Ik bel u zo snel mogelijk terug!

Neurofeedback bij epilepsie

Onderzoek naar epilepsie en neurofeedback stamt reeds uit de 70-er jaren. Bij de verschillende vormen van epilepsie kan neurofeedback uitkomst bieden. Neurofeedback vermindert de aanvallen en draagt bij aan een positieve gedragsverandering. Neurofeedback helpt tevens bij het verhelpen van eventuele secundaire problematiek, ten gevolge van epilepsie. Zoals: leerproblemen, stemmingsstoornis, slaapstoornis, aandachtstoornis.

Epilepsie voorkomen

Het is bij epilepsie tevens van belang dat de levensstijl aangepast wordt, zodat de factoren die epileptische aanvallen stimuleren zo veel mogelijk vermeden worden. Epilepsie is gevoelig voor het hanteren van een uitgebalanceerde levensstijl. Hier kan men zelf invloed op uitoefenen, zoals het juist innemen van medicatie en het hanteren van een uitgebalanceerd dieet.

Neurofeedback behandeling

Tijdens de neurofeedback behandeling dient men onder constante controle te blijven van de betrokken neuroloog. Indien medicatie gebruikt wordt kan deze mogelijk, in overleg met de neuroloog, afgebouwd worden. De negatieve bijwerkingen van de medicatie zullen dan tevens afnemen. Daarnaast is neurofeedback een veilige en prettige methode om van de klachten af te komen, zonder bijwerkingen.

De start van het neurofeedback proces

Zie neurofeedback als fysiotherapie voor het brein. De neurofeedback training kan niet starten zonder eerst de oorzaak van de ervaren problemen op te sporen. Om de bron van de symptomen te lokaliseren worden de hersengolven zichtbaar gemaakt met een zogenoemd EEG-capje, een 19-tal sensoren die op het hoofd geplaatst worden. De hersengolven dienen binnen normwaardes te vallen, anders kan men klachten ervaren (net als uw hartslag of bloeddruk). De uitslag hiervan wordt weergegeven in een QEEG. Na deze intake wordt er, indien nodig, een doelgericht behandelplan opgezet. Meer over de neurofeedback behandeling leest u hier.

Meer info over neurofeedback bij Epilepsie

Wilt u meer informatie over wat neurofeedback bij epilepsie kan betekenen? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Neem contact op voor vrijblijvend advies of bel direct naar 0487-503066.